Είμαι μικρός και μαθαίνω τον κόσμο

Wednesday, April 18, 2007

Κατάντια

«Ποιο από τα δύο κόμματα πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τη διαφθορά;» ήταν η ερώτηση σε πρόσφατη δημοσκόπηση. Το 33.1% είπε Νου Δου, το 22.3% Πασόκ και το 42.3% το τρίτο το μακρύτερο. Δώστε βάση εδώ γιατί έχει ζουμί.

42.3% των πολιτών πιστεύουν πως και τα δύο κόμματα είναι για τον πούτσο τελείως σε θέματα αξιοπιστίας. Υπάρχει καλύτερη απόδειξη από αυτή πως το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ;

Αν ήμουν πολιτικός και διάβαζα αυτό το νούμερο θα με έπιανε κρύος ιδρώτας. Το νούμερο σημαίνει πως τέσσερεις στους δέκα έλληνες με θεωρούν στην καλύτερη περίπτωση ανίκανο να καταπολεμήσω την διαφθορά και στη χειρότερη κλέφτη που δεν την καταπολεμά γιατί επωφελείται από αυτή.

Αλλά δεν είμαι πολιτικός. Γιατί οι πολιτικοί στη χώρα μας πάσχουν από αναλγησία. Είναι χοντρόπετσοι και αναίσθητοι. Κι αντί να τους πλακώσουμε στα γαμοσταυρίδια σαν τον Χατζηστεφάνου (να αγιάσει το στόμα του) καθόμαστε και τους παρακαλάμε.

Αν είχαμε αξιοπρέπεια ως πολίτες στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα απείχαμε μαζικά. Αλλά είμαστε μαλάκες. Γι αυτό και μας κυβερνούν άχρηστοι.

Θέλω να κάνω μια αφελή ερώτηση επειδή είμαι μικρούλης και μαθαίνω τον κόσμο. Αν ο οποιοσδήποτε από εσάς ήταν πρωθυπουργός και στη νιρβάνα που έχουν διαμορφώσει οι αυλικοί και οι παρατρεχάμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου διάβαζες αυτό το νούμερο τι θα σκεφτόσουν; Ή μάλλον τι θα έκανες; Δεν είναι φοβερό να γνωρίζεις πως η πλειονότητα των ελλήνων σε θεωρεί αναξιόπιστο και εσύ να ΜΗΝ κάνεις τίποτα γι αυτό;

Να γιατί οι πολιτικοί ζουν μέχρι τα βαθειά τους γεράματα. Είναι τόσο πολύ γαϊδούρια που δεν τους αγγίζει τίποτα.

Να γιατί η τρομοκρατία στη χώρα μας ζει και βασιλεύει. Γιατί οι πολίτες δεν μπορούν να καταδικάσουν στη συνείδηση τους κάποιον που δολοφονεί πολιτικούς. Η αξία που έχει ο πολιτικός ως οντότητα είναι λίγο πιο πάνω από την κατσαρίδα. Επειδή έχουμε αηδιάσει τόσο πολύ με αυτούς τους λεχρίτες τείνουμε να ταυτιστούμε με τους τρομοκράτες ζητώντας δικαίωση μέσα από την τιμωρία τους. Κι αυτό θλιβερό είναι. Γιατί όπως λένε και οι βουδιστές δεν διορθώνεις το κακό κάρμα με κακό κάρμα.

Κύριε Πρωθυπουργέ είσαι αναξιόπιστος. Όπως και ο μουστάκιας ο αντίπαλος σου. Άντε γαμηθείτε και οι δύο λεχρίτες.

5 Comments:

  • δε ψηφιζω κανενα κομμα.ειμαι *απολιτικ*.ισως ειναι κακο.δε μ εκφραζει κανενας.ειναι ψευτες.

    πολιτικος στην ομογενεια:ειστε ηρωες ειστε δουλευταραδες ειστε το ενα ειστε το αλλο.

    βλεπω σε ομιλια τον ιδιο πολιτικο να λεει για την ομογενεια στην ελλαδα αυτη τη φορα:κι αν πατε εξω τι νομιζετε οτι θα συναντησετε;φουκαραδες,εργατες,ταλαιπωρους κλπ

    η μαγκια θα ηταν να τον εφτυνα τοτε.αλλα κι απο δω που το ειπα νιωθω λιγο καλυτερα.

    ειναι ψευτες...

    By Blogger ONOMATODOSIA, at 7:35 PM  

  • Αντε και τους γαμ_σαμε λεκτικά, τους βρίσαμε και τελικά απείχαμε απο τις εκλογές όπως προτείνεις, τι θα καταφέρναμε τελικά?

    Εκεί ακριβώς μας θέλουν. Να εκτονωνόμαστε στο βρίσιμο και να τα παρατάμε.

    By Blogger ion, at 4:05 AM  

  • To κακό είναι οτι ολα αυτά που λες, υποθέτω πως είναι γνωστά σε όλους.
    Αλλά και πάλι, δεν βλέπω κάποια αντίδραση.
    Οι δικοί μου τα συζητούν, δεν είναι ευχαριστημένοι.
    Κι οταν έρχονται εκλογές και τους εξηγώ τους λόγους που συνειδητά απέχω απ’αυτή τη μαλακία, μου λένε για το δικαίωμα της επιλογής και της ψήφου.
    Sorry αλλά αυτό δεν είναι αντίδραση σε κάτι το οποίο δεν σου κάνει.
    Δεν το θέλω το δικαίωμα.

    By Blogger Αστάρτη, at 7:50 AM  

  • Τον τελευταίο καιρό τα ταγέρ όπως λεει και ο Συρίγος, για το μόνο πράγμα που μιλάνε ειναι για την διαφρθορά τα ομόλογα, και τους μπάτσους που κάνουν την μια μαλακία μετά την άλλη.
    Σου μιλάω ειλικρινα δεν με ενδιαφρέρει τίποτα από τα παραπανω, δεν παρακολουθώ καθόλου ειδήσεις, τουλάχιστον αυτά τα θέματα, και δεν αντέχω να βλέπω τον μπουχέσα και τον απόγονο στην τιβι.Αυτό που ξέρω είναι ότι δική μου ψήφο δεν παίρνει κανένας από τους δύο γιατί είναι για τα μπάζα και οι 2 τους. Πάνω στους νεκρούς θειους και πατέρες προσπαθούν να κυβερνήσουν μια Ελλάδα η οποία έχει τόσα προβλήματα που ούτε καν τα φαντάζονται. Μια Ελλάδα που σε λίγο θα είναι υπέργηρη(αν το γράφω σωστά). Μια Ελλάδα που δεν κάνει παιδιά, που δεν επιδοτεί τις ανύπαντρες μανάδες, που δεν την ενδιαφέρουν οι άστεγοι, οι άποροι και ο μέσος Έλληνας.
    Ο χαβούζας κοιτάει την κοιλιά του και μόνο και ο άλλος έχει τέτοια περιουσία από πίσω του που στα αρχίδια του τα έχει όλα.
    Τους έχω γραμμένους κανονικά και τους δύο, γιατί και αυτοί έχουν γραμμένη εμένα.

    By Blogger jul, at 9:28 AM  

  • @onomatodosia
    Εκεί μας έχουν φτάσει, να κατηγορούμε τους εαυτούς μας για τη δική τους μαλακία.

    @ion
    Αν απείχαμε από τις εκλογές θα καταλάβαιναν πως δεν είμαστε μαλάκες. Όπως θα το καταλαβαίναμε κι εμείς. Αλλά δεν πρόκειται να συμβεί.

    @αστάρτη
    Φταίει η καταραμένη δύναμη της συνήθειας.

    @jul
    Τα μισά και βάλε προβλήματα αυτοί τα δημιούργησαν για να μην ξεχνιόμαστε

    By Blogger Alitovios, at 12:05 PM  

Post a Comment

<< Home