Είμαι μικρός και μαθαίνω τον κόσμο

Tuesday, November 21, 2006

Οκτώ πράγματα που έμαθα για την αστυνομία

Ακόμα κι όταν η κάμερα έχει καταγράψει ένα γεγονός η αστυνομία έχει το δικαίωμα να το αμφισβητεί.

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών μπορούν να ειρωνεύονται και να απαξιώνουν δημόσια οποιονδήποτε επιθυμούν. Δεν έχουν καν την υποχρέωση της ευπρέπειας καθώς ο πολιτικός τους προϊστάμενος, υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν φαίνεται να ενοχλείται από τη στάση τους.

Η δημόσια εικόνα της αστυνομίας είναι κάτι για το οποίο ανησυχούν όλοι εκτός από τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Ο συμψηφισμός επιτρέπεται στη συμπεριφορά των αστυνομικών και δικαιολογεί όλες τους τις πράξεις. Έτσι για το ξύλο που δέχτηκε κάποιος αστυνομικός από αναρχικούς η εξίσωση λύνεται με την αναίτια επίθεση σε κάποιον πολίτη.

Τρεις ημέρες μετά το συμβάν ακόμα δεν έχει δοθεί μια ειλικρινής συγγνώμη από την ηγεσία της αστυνομίας.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης αμφισβητεί την ιδιότητα των δραστών εκφράζοντας την άποψη πως ενδεχομένως να μην ήταν αστυνομικοί. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα έπρεπε να έχουν διωχθεί όλοι οι παριστάμενοι αστυνομικοί γιατί παρέμειναν αμέτοχοι και δεν υπερασπίστηκαν έναν πολίτη που δέχεται επίθεση. Άρα είτε έχουμε τραμπούκους αστυνομικούς, είτε άχρηστους.

Κανένας στην ιεραρχία της αστυνομίας δεν ένοιωσε ηθικές ευθύνες για το συμβάν ώστε να παραιτηθεί. Έστω για τα μάτια του κόσμου.

Εάν δεν είχε καταγραφεί το γεγονός από τηλεοπτικές κάμερες ποια θα ήταν η τύχη του φοιτητή;

1 Comments:

  • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το θέμα με τους μπάτσους έχει να κάνει με το τι αστυνόμευση θέλουμε. Θέλουμε αστυνόμευση ή μονάδες καταστολής; Θέμα αρχής για μένα είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε ΔΥνάμεις καταστολής και κουκουλοφόρους ρουφιάνους (γιατι έτσι λέγονται οι μπάτσοι και λοιποί καταδότες πυο παρεισφρύουν σε πορείες χωρίς να διαδηλώνουν). Ό,τι και να έκανε ο μικρός ήταν δεμένος και ούρλιαζε για βοήθεια (υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο). Ναι, οι μάτσοι είναι οι κακοί όταν χτυπούν διαδηλωτές ακόμα και βανδαλιστές που είναι δεμένοι. Δεν τίθεται θέμα φασισμού. Φασισμός είναι να αποδεχόμαστε το ρόλο της καταστολής -όπως κάποιοι άλλοι φίλοι που σχολιάσαν εδώ. Φασισμός είναι να μην επιτρέπεται να διαδηλώσουμε και να μας συλλαμβάνουν επειδή είμαστε μελαμψοί (βλ. ΗΠΑ) ή επειδή είμαστε άσχημοι. Η σύλληψη απέχει από το φασιμό που έδειξαν με τόσο ζήλο οι εν λόγω ρουφιάνοι, παρουσία αστυνομικού διευθυντή και ένστολου αστυνομικού. Θα δικαστούν ή και πάλι θα γίνει ΕΔΕ (sic); Και πότε τελικά οι συνδικαλιστές τους θα αποδεχτούν το ρόλο τους να κατηγορούν τα κακουργήματα της αστυνομίας και δεν θα κρύβουν μέσα σε κουκούλες τους φασίστες;

    ΥΓ το σχόλιό μου είναι σχεδόν αντιγραφή από άλλο ανάλογο post.

    By Blogger ο δείμος του πολίτη, at 11:36 PM  

Post a Comment

<< Home