Είμαι μικρός και μαθαίνω τον κόσμο

Tuesday, June 24, 2008

Γιατί δεν γουστάρω τον Ρεχάγκελ

Γιατί μετά από εφτά χρόνια σε αυτή τη χώρα εξακολουθεί να μη μιλάει λέξη ελληνικά. Αυτό δείχνει πολλά, καθόλου κολακευτικά για εμάς και πολύ περισσότερο γι αυτόν. Και μην ακούσω μαλακίες πως έχουμε δύσκολη γλώσσα. Τα ελληνικά είναι σίγουρα δύσκολα αλλά για να τα γράψεις κι όχι για να τα μιλήσεις. Προφορικά είναι όσο δύσκολα είναι τα γερμανικά όπως και κάθε άλλη γλώσσα.

Ο παππούς μας έχει λίγο πολύ γραμμένους στα ζαρωμένα παπάρια του. Αν δεν ήμασταν μπανανία θα του είχαμε πει να πάρει τον πούλο όχι για τα αγωνιστικά αποτελέσματα της ομάδας αλλά γιατί πολύ απλά δεν μας σέβεται. Επειδή όμως είμαστε μπανανία τα ξεπερνάμε αυτά αρκεί να μπει η μπάλα στο πλεχτό.

8 Comments:

  • Μία δουλειά κάνει καί αυτός.

    Αύριο μεθαύριο μπορεί να την κάνει γιά αλλού. 'Εχω γνωρίσει ξένους πού ζούν στην Ελλάδα χρόνια καί δεν μαθαίνουν επειδή συναναστρέφονται κυρίως με ξένους.

    So what? 'Ολοι πρέπει να περάσουν από την Ακρόπολη να προσκυνήσουν αλλιώς είναι ασεβείς;

    By Anonymous Anonymous, at 3:54 PM  

  • This comment has been removed by the author.

    By Blogger Σοφία, at 9:54 PM  

  • Ούτε κι εμένα με χαλάει που δεν μιλάει ελληνικά (αν όντως δεν μιλάει, γιατί μπορεί να μιλάει αλλά όχι αρκετά καλά για την τηλεόραση). Δεν είναι τόσο εύκολο να μάθεις μια άλλη γλώσσα - απόδειξη τα εκατομμύρια ελλήνων που μετά από 6+ χρόνια εντατικών αγγλικών, και άπειρων αγγλικών τηλεοπτικών σειρών, είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν πέρα από τα βασικά, μερικοί δε ούτε τα βασικά καταφέρνουν.

    By Blogger Σοφία, at 9:55 PM  

  • @nick
    Αμερικάνοι είναι οι γνωστοί σου;

    @σοφία
    Πόσους έλληνες ξέρεις να ζουν στο εξωτερικό και να μιλάνε ελληνικά;

    By Blogger Alitovios, at 9:14 PM  

  • Ναί, Αμερικάνοι είναι.

    By Anonymous Anonymous, at 11:46 AM  

  • This comment has been removed by the author.

    By Blogger Σοφία, at 8:18 PM  

  • Χωρίς πλάκα, πολλούς, και δεν εννοώ αυτούς που μιλάνε αγγλικά τσάτρα-πάτρα, αλλά ανθρώπους που ζουν εδώ χρόνια, και έχουν κάνει οικογένεια, αλλά παρόλα αυτά δεν ξέρουν να πουν δυο προτάσεις στα αγγλικά. Σκέψου ότι υπάρχει (και) ελληνική βερσιόν της ιστοσελίδας του δήμαρχου του Λονδίνου, και τα φυλλάδια που μας στέλνουν στο σπίτι (π.χ. για ανακύκλωση, αλλαγές στις συγκοινωνίες κ.λπ.) διατίθενται (και) στα ελληνικά. Ξέρω επίσης Έλληνες που ζουν στη Γερμανία και δεν μιλάνε γρι γερμανικά, στη Γαλλία χωρίς γαλλικά, στον Καναδά χωρίς ούτε αγγλικά, ούτε γαλλικά κ.λπ.

    Και φυσικά δεν είναι μόνο οι Έλληνες. Στη δουλειά έχουμε ένα τμήμα που είναι όλο Πολωνοί που δεν ξέρουν αγγλικά. Όταν πας στο γραφείο τους είναι σαν να μπαίνεις σε πολωνικό έδαφος - όλες οι επιγραφές είναι στα πολωνικά, τα κομπιούτερ τους "μιλάνε" πολωνικά, οι ίδιοι μιλάνε πολωνικά, και έχουν πάντα μαζί τους μεταφραστές για να συνεννοούνται με τους αυτόχθονες! Συνεπώς όχι, δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που δεν μιλάει ελληνικά ο Ρεχάγκελ :-)

    By Blogger Σοφία, at 8:23 PM  

  • I stand corrected

    By Blogger Alitovios, at 9:32 PM  

Post a Comment

<< Home