Είμαι μικρός και μαθαίνω τον κόσμο

Saturday, September 22, 2007

Γυναίκα κι αυτοκίνητο

Ακολουθεί σενάριο εργασίας. Ας πούμε πως ένα ωραίο πρωινό βρίσκεσαι με κάποια λεφτά από εκεί που δεν τα περιμένεις. Το λένε και κληρονομιά. Ας πούμε επίσης πως μιας και δεν έχεις κάποια άμεση ανάγκη και κόψιμο να καλύψεις με αυτά τα χρήματα σκέφτεσαι πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα φας και να το φχαριστηθείς. Κι ας πούμε εις τριπλούν πως αποφασίζεις να τα φας για να πάρεις ένα γρήγορο αμάξι. Ο καθείς με τα απωθημένα του.

Βάζεις λοιπόν κάτω τον κατάλογο και διαπιστώνεις πως έχεις καμιά εικοσαριά αυτοκίνητα να διαλέξεις, όπως Porsche, Mercedes, Audi και πάει λέγοντας. Για Ferrari, 911 και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις δεν το συζητάμε γιατί δεν είναι τόσα πολλά τα λεφτά. Ας πούμε όμως πως για χι-ψι λόγους έχεις μια απέχθεια στη φιγούρα οπότε λες πως καλό θα ήταν να μην καρφώνεσαι με το αμάξι που θα πάρεις. Αμέσως η λίστα από τα είκοσι αμάξια πέφτει το πολύ στα τρία.

Παίρνεις λοιπόν το μη φιγουρατζίδικο αυτοκίνητο και κάνεις την καύλα σου ανακαλύπτοντας πως θες μια περιουσία σε βενζίνες άπαξ και οδηγείς τέρμα γκάζι στον αυτοκινητόδρομο. Κάποιοι ψαγμένοι στο δρόμο παίρνουν χαμπάρι τι οδηγείς από τα διακριτικά αλλά σε γενικές γραμμές δεν το καταλαβαίνουν οπότε έχεις λύσει το πρόβλημα σου. Επίσης ανακαλύπτεις πως η καλύτερη δικαιολογία στους τροχομπάτσους είναι να λες την αλήθεια. Τρέχω γιατί μου αρέσει και γιατί το αμάξι είναι γρήγορο. Ούτε κλάψες, ούτε υστερίες, ούτε παραμύθιασμα, ούτε σνομπισμός. Λες την αλήθεια και ξεμπερδεύεις. Έχω γλυτώσει μισή ντουζίνα κλήσεις έτσι.

Στα δύο χρόνια που έχεις το κάρο έχεις κάνει μια μικρή διατριβή στο θέμα γυναίκα κι αυτοκίνητο. Όπου οι διαπιστώσεις είναι δύο. Πρώτον, οι γυναίκες με ένα μαγικό τρόπο καταλαβαίνουν πότε το αμάξι είναι ακριβό ακόμα κι όταν έχουν μαύρα μεσάνυχτα από μάρκες. Δεύτερον, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται καμία ευθέως, άμα έχεις καλό αυτοκίνητο σου ανοίγουν τα πόδια τους ευκολότερα.

Προσωπικά έχω μια παραξενιά, για την ακρίβεια έχω δεκάδες αλλά με μια θα ασχοληθώ τώρα. Επειδή συνήθως όταν βγαίνω έξω πίνω αρκετά σπάνια παίρνω αυτοκίνητο ή μηχανή. Έτσι στις εξόδους μου οκτώ στις δέκα φορές πάω με ταξί. Τις υπόλοιπες που γνωρίζω εκ προοιμίου πως δεν θα πιω πάνω από δύο ποτά παίρνω κάποιο όχημα. Έχει τύχει λοιπόν, περισσότερες από μία φορές ώστε να κάθομαι και να ασχολούμαι, γυναίκες που στη μία έξοδο με είδαν ταξάτο σε μια δεύτερη να με είδαν με τη φρεγάτα και να έγιναν αμέσως πολύ πιο διαχυτικές. Εννοώ γυναίκες με τις οποίες παίζει φλερτ. Όχι δηλαδή κάποια τυχαία, εντάξει δεν είναι και τόσο πουτάνες (τουλάχιστον όχι όλες).

Το ‘χω δει να συμβαίνει με τόσες πολλές και κυρίως διαφορετικού χαρακτήρα κοπέλες που στο τέλος αναγκαστικά συμβιβάστηκα. Λέω αναγκαστικά γιατί αν περιμένω να βρω τη μία που δεν ψαρώνει με τη χλίδα μπορεί να φτάσω εβδομήντα χρονών κι ακόμα να περιμένω. Στο ενδιάμεσο σκέφτομαι να πουλήσω το κάρο και να πάρω κάτι πιο φτηνό και κυρίως πιο βολικό γιατί τριακόσια άλογα σε αστικές συνθήκες είναι μεγάλη πίκρα. Έτσι κι αλλιώς το κέφι μου το έκανα. Κι επιπλέον όσο κι αν τρέχει ένα αυτοκίνητο παραμένει ένας κουβάς με ρόδες που προσπαθεί να πάει γρήγορα. Πραγματική εμπειρία ταχύτητας ζεις μόνο πάνω σε ένα δίτροχο. Και αυτά δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα πάρω όσο φιγουρατζίδικα κι αν είναι.

Κατά τα λοιπά ο έλληνας μεταξύ άλλων είναι κομπλεξικός γιατί εξαρτάται λέει η ψυχοσύνθεση του από το αν έχει αυτοκίνητο. Εμ όταν στρατιές ολόκληρες από γυναίκες πηδιούνται αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα τι οδηγείς πώς να μην είναι καθοριστικός παράγοντας η ρόδα; Ναι ξέρω, οι συγκεκριμένες γυναίκες δεν είναι και πολύ συγκροτημένοι χαρακτήρες. ΟΚ αλλά αν το μόνο που σε νοιάζει είναι να πηδήξεις δεν σε ενδιαφέρει. Θα μου πεις γιατί να σε νοιάζει μόνο να πηδήξεις. Γιατί αλλιώς πως θα πουλήσει αυτοκίνητα η Mercedes; Έχετε δει κανέναν να πάει βόλτα τη γυναίκα του με την SLK; Όλοι για τις γκόμενες τις έχουν. Όλα στο βωμό της κατανάλωσης. Anyways ξέφυγα από το θέμα μου.

Αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και γιατί μια τέτοια μέρα είναι εντελώς άκυρη στην Ελλάδα. Για όλα φταίνε οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες που έλεγε και το άσμα.

15 Comments:

  • lol... μπήκα τυχαία να δω αν ζεις κι έπεσα στο θέμα... μάλλον είμαι η μόνη γυναίκα που δεν κοιτάει το αυτοκίνητο. ή μάλλον το κοιτάει, αλλά ανάποδα. βλέπω άντρα με κυριλέ αυτοκίνητο (και ειδικά κάμπριο) κι εξαφανίζομαι!!! δεν τα χώνευα που δεν τα χώνευα ποτέ, έχω αποκτήσει και αρκετή προϋπηρεσία στο θέμα, οπότε τώρα το έχω μάθει καλά το μάθημά μου.

    By Blogger Natalia, at 11:31 PM  

  • Ναταλία κι εγώ μαζί σου! Όσο πιο χλιδάτο είναι το αυτοκίνητο, τόσο πιο πολύ αποφεύγω τον κάτοχό του.

    (Σόρρυ Αλιτόβιε)

    By Blogger Σοφία, at 10:07 AM  

  • Ναι εντάξει, όλες εδώ είστε διαφορετικές.

    By Blogger Alitovios, at 2:23 PM  

  • Κοίτα, κι εγώ συχνά αναρωτιέμαι πώς γίνεται και οι άντρες που ξέρω δεν μοιάζουν καθόλου με αυτούς που "συναντώ" στην μπλογκόσφαιρα. Μάλλον κινούμαστε σε διαφορετικούς κύκλους :-p

    By Blogger Σοφία, at 5:41 PM  

  • Μια γυναίκα, αν είναι έξυπνη, ακόμα και αν εντυπωσιαστεί από το κάρο του τύπου που την φλέρταρε και τον έφτυνε γιατί νόμιζε ότι δεν είχε ούτε ποδήλατο, δεν θα το δείξει και τουλάχιστον δεν θα αλλάξει άρδην τόσο άγαρμπα την συμπεριφορά της.

    Λίγη αυτοκριτική και αξιοπρέπεια ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Αν το κριτήριο της ήταν το αυτοκίνητο και τα φράγκα, ας παραδεχτεί στον εαυτό της ότι έκανε λάθος αξιολόγηση και ας πάει παρακάτω. Έχει και άλλους που τα βαστάνε. Δεν χρειάζεται να ξεφτιλίζετε τόσο!

    Από τις προσωπικές μου εμπειρίες πάντως, αυτοί που είχαν μουράτα αυτοκίνητα συνήθως το ενδιαφέρον που είχαν εξαντλιόταν εκεί...

    By Blogger Debby, at 7:37 PM  

  • καλέ μου αλητόβιε, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός από τον άλλο και δεν βρίσκω τον λόγο γιατί όλες οι γυναίκες πρέπει να είμαστε ίδιες. τώρα, επειδή αν κάτσω να σου αναλύσω το θέμα "άντρας & αυτοκίνητο" θα γράψω βιβλίο, αν σ' ενδιαφέρει πάρε με τηλέφωνο βρε πουλάκι μου, τί άλλο να σου πω πια;;;
    και μην κρίνεις τόσο αβίαστα ανθρώπους που δεν ξέρεις, φιλική συμβουλή.
    την καληνύχτα μου

    By Blogger Natalia, at 7:55 PM  

  • Νομίζω πως έχεις δίκιο :) Όσο χειραφετημένες κι αν υποστηρίζουμε πως είμαστε, πάντα θα ξεπουλιόμαστε σε ένα άντρα για τα φράγκα, το κοινωνικό του status γενικά!
    Δυστυχώς η αξία σας για τις γυναίκες θα υπολογίζεται με κάτι "έξω" από σας!
    άμοιρα, δύστυχα αρσενικά ;)

    By Blogger η ψυχη μου το ξερει, at 1:04 PM  

  • @σοφία
    Αυτό με τους άντρες της μπλογκόσφαιρας κι εγώ το αναρωτιέμαι συχνά

    @debby
    Δεν διαφωνώ με αυτά που λες αλλά δεν αντιπροσωπεύουν καταστάσεις που ζω. Δεν μίλησα για γυναίκες που με έφτυναν και μετά με έβαλαν στην καρδιά τους. Πιο νορμάλ καταστάσεις ζω.

    @natalia
    Δεν κατάλαβα πως και πότε σε έκρινα.

    @η ψυχή μου το ξέρει
    Ενώ εσάς που η αξία σας υπολογίζεται αποκλειστικά από το πόσο ωραίο κώλο έχετε κάνετε ότι μπορείτε για να το ξεπεράσετε. Τάλε κουάλε.

    By Blogger Alitovios, at 4:07 PM  

  • δεν είπα ότι έκρινες εμένα προσωπικά βρε. απλά σχολίασα το ειρωνικό "Ναι εντάξει, όλες εδώ είστε διαφορετικές." που είπες.

    By Blogger Natalia, at 10:59 AM  

  • Τι λε ρε παιδί μου...
    Πάντως την επόμενη φορά μπορείς να αγοράσεις ένα ζάσταβα και να το βελτιώσεις!
    Και την καύλα σου θα κάνεις και στις γκόμενες δεν θα δίνεται η ευκαιρία να αποκαλύψουν τα ποταπά τους ένστικτα
    ;-p

    By Blogger vatraxokoritso, at 12:34 AM  

  • χαχαχχα θα συμφωνησω ... αν και εγω δεν κοιταω το αυτοκινητο παρολα αυτα δεν παυει να το κοιταω αμα περναει....

    By Blogger Skouliki, at 12:52 PM  

  • δηλαδη μπερδευτηκα το κοιταω η οχι ??? χμμμμμ

    By Blogger Skouliki, at 12:52 PM  

  • Ενδιαφέρον να γράφεις εσύ αυτό το ποστ.. πίστευα πως είναι απλά ένας απ'τους μύθους που έχουν ενστερνιστεί οι ταλαίπωροι φουκαράδες που δε γαμάνε ούτε σε μπουρδέλο για να ρίξουν την αποτυχία τους οπουδήποτε αλλού εκτός της καμπούρας τους. Πόσο σίγουρος είσαι για το συμπέρασμά σου, με βάση τις δικές σου εμπειρίες έστω; Είσαι βέβαιος πως η διαφορετική διαχυτικότητα δεν οφείλονταν σε άλλο παράγοντα, π.χ. στη δική σου διάθεση και ενέργεια; Συχνά οι απόψεις και προκαταλήψεις μας γίνονται αυτοεκπληρούμενες προφητείες.. "βλέπουμε" αυτό που περιμένουμε να δούμε. Δε λέω ότι αποκλείεται να ήταν όπως τα λες τα πράματα αλλά εξέταζε όλες τις παραμέτρους, όχι μόνο τις συνήθεις ύποπτες.

    By Blogger Dust in the wind, at 8:06 AM  

  • Έχω ένα site club αυτοκίνητου το qashqai Greek club και υπάρχει ειδική ενότητα για τις γυναίκες οδηγούς που γράφουν αποκλειστικά γυναίκες και συντονίζετε από γυναίκα την ZANA.(4Χ4 ΓΕΝΟΥΣ ΘHΛYΚΟΥ!)

    http://qashqaiclubgr.com/forum/viewforum.php?f=59

    Ελάτε γραφτείτε πείτε την άποψη σας και γνωρίσετε την παρέα μας.

    Φιλικά
    Άγγελος
    www.qashqaiclubgr.com

    By Blogger Unknown, at 9:11 AM  

  • Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα του τι αναζητάς. Είτε πρόκειται για σχέση, είτε για ξεπέτα. Αν στοχευέις στη trendy γκόμενα που την νοιάζει μόνο η εικόνα και προβολή, τότε το αμάξι σίγουρα παίζει το ρόλο του. Αν πάλι αναζητάς κάτι άλλο, μπορεί να σου γυρίσει και εναντίον σου. Προσωπικά ξέρω κοπέλες που θα ντρέπονταν να κυκλοφορούν με τύπους σαν αυτούς που σκάνε μύτη γκαζωμένοι έξω από τα club με το cabrio και τη μουσική στη διαπασών. Στην τελική, όλα είναι θέμα επιλογών. Σίγουρα βέβαια όλες οι γυναίκες θα θέλαν να βγαίνουν από ένα όμορφο αμάξι, αλλά μόνο οι "χαζογκόμενες" θα το είχαν ως το κυριότερο κριτήριο στην επιλογή συντρόφου......

    By Blogger PANOS, at 8:05 PM  

Post a Comment

<< Home