Είμαι μικρός και μαθαίνω τον κόσμο

Thursday, October 26, 2006

Αστυνόμος Σαϊνης

Πριν κάποια χρόνια ψηφίστηκε ένας νόμος για την καταπολέμηση των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών ο οποίος είχε ως παράπλευρη απώλεια αλλεπάλληλες εφόδους της αστυνομίας σε Internet cafes. Πέρσι είχαμε τη σύλληψη του δημιουργού του Dirty Works Greece, ενός δικτυακού τόπου ο οποίος ήταν φάρσα. Και τώρα έχουμε τη σύλληψη ενός ανθρώπου που δημιούργησε μια μηχανή αποδελτίωσης του ελληνικού ιστολογίου. Κομμάτια ενός πάζλ που συνθέτουν την εικόνα μιας τριτοκοσμικής χώρας με σοβαρό έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας.

Όλα αυτά βέβαια έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα περίμενε κανείς πως μια τέτοια υπηρεσία, τόσο λόγο ονόματος όσο και λόγο ευθύνης θα ήταν στελεχωμένη από το κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό. Φανταστείτε δηλαδή έναν αστυνομικό της δίωξης ναρκωτικών να μην μπορεί να ξεχωρίσει την κοκαΐνη από το αλεύρι. Για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε.

Από το να καθόμαστε όμως και να σιχτιριάζουμε με την ανικανότητα της πολιτείας μπορούμε να αναλάβουμε δράση. Προτείνω τα εξής

Να συνταχθεί ένα συνοπτικό δελτίο τύπου στα αγγλικά το οποίο να διανεμηθεί σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου με έναν τίτλο του τύπου «Η ελληνική πολιτεία λογοκρίνει τα blogs».

Να φτιάξει ο λεβέντης του blogme.gr μια σελίδα όπου θα μπορούμε να υπογράφουμε για την υποστήριξη μας. Δεν χρειάζονται πολλά. Όνομα, επώνυμο και διεύθυνση email. Και μέσω αυτής της κίνησης να αξιώσουμε ορισμένα πράγματα

  1. Την δημόσια αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του παθόντος από την ελληνική αστυνομία.

  1. Την παραίτηση του προϊσταμένου της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

  1. Τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος θα αναλαμβάνει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διαδικτυακών πολιτών στα πρότυπα του φορέα «Συνήγορος του πολίτη».

Αν και φρέσκος στα blogs υπολογίζω πως υπάρχουν πάνω κάτι πέντε χιλιάδες ελληνικά blogs. Ο καθένας από εμάς γνωρίζει τουλάχιστον δέκα άτομα που έχουν σχέση με το Διαδίκτυο. Ας ενημερώσουμε τους γνωστούς και φίλους μας κι ας λάβουμε τα μέτρα μας. Μπορούμε άνετα να μαζέψουμε εκατό χιλιάδες υπογραφές.

5 Comments:

  • Άντε, για κάνε καμιά κίνηση... εγώ είμαι μέσα... με τους γελοίους...

    By Blogger Αλεξία Ηλιάδου (synas), at 12:03 PM  

  • Συμφωνώ και προσυπογράφω το εύστοχο σχόλιό σου!

    By Blogger Alogaki, at 2:18 PM  

  • Περιμένω ...οδηγίες!

    By Blogger mickey, at 4:35 PM  

  • Το λοιπόν, ένα πολύ καλό και συνοπτικό κείμενο στα αγγλικά βρήκα εδω:
    http://paramythi.blogspot.com/

    Κι απ' ότι βλέπω σε ένα σχόλιο υπάρχει μια σκέψη να συγκεντρώσει υπογραφές ο e-lawyer εδώ:
    http://elawyer.blogspot.com/

    Νομίζω πως το καλύτερο είναι να συντονιστούμε όλοι σε κάποιο blog για να μην είμαστε σκόρπιοι και λέμε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Ας πάμε στον e-lawyer που τα ξέρει και καλύτερα.

    By Blogger Alitovios, at 6:31 PM  

  • Συμφωνώ. Έχει και τα απαραίτητα "διαπιστευτήρια" ;)

    By Blogger mickey, at 7:39 PM  

Post a Comment

<< Home