Είμαι μικρός και μαθαίνω τον κόσμο

Monday, October 23, 2006

Θέλω ποδήλατο

Γενικά στη ζωή μου προσπαθώ να μην είμαι γκρινιάρης άνθρωπος. Το εθνικό άθλημα της κριτικής όλων των άλλων προσπαθώ να το αποφεύγω. Αλλά σήμερα δεν τα κατάφερα. Εκεί που περπάταγα μια χαρά κι ωραία στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου κατέβαινε φουλαριστός ένα ποδηλάτης. Φορούσε στολή ποδηλασίας επομένως συμπέρανα πως κάτι κοντά σε προπόνηση έκανε.

Παραβλέποντας το γεγονός πως κατέβαινε του σκοτωμού σε πεζόδρομο, με έπιασε το παράπονο που είναι τόσο εχθρική αυτή η πόλη στα ποδήλατα. Ουσιαστικά δηλαδή εμείς οι ίδιοι είμαστε εχθρικοί. Γιατί η πόλη και συγκεκριμένα η Αθήνα στην οποία τυγχάνει να ζω μια χαρά είναι για ποδήλατο.

Από τα ελάχιστα πράγματα για τα οποία ζηλεύω τους κατοίκους άλλων χωρών είναι το ποδήλατο. Θεωρώ ευλογία να μπορείς να καβαλήσεις το ποδηλατάκι σου και να πας μια βόλτα μια ωρίτσα την ημέρα. Κι αν δεν έχεις χρόνο για βόλτες πας στη δουλειά με το ποδήλατο. Κι αυτό βόλτα θα ήταν. Άσε που θα κινούμασταν και πιο γρήγορα από ότι τώρα με τα αυτοκίνητα. Κι αν σκεφτεί κανείς πόσο λίγοι γυμναζόμαστε διπλό το όφελος.

Δεν ξέρω ποιες συνθήκες θα έπρεπε να ικανοποιηθούν ώστε να γίνει πιο φιλική η πόλη για τα ποδήλατα. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για στρατηγικές και ιστορίες για ινδιάνους αλλά τους πολιτικούς δεν τους εμπιστεύομαι οπότε έχω πάψει να περιμένω να δώσουν λύσεις σε προβλήματα, είτε αυτά αφορούν το δημόσιο χρέος, είτε την τιμή της μπάμιας στη λαϊκή.

Μάλλον από εμάς πρέπει να γίνει η δουλειά αλλά δεν βλέπω το πώς. Το ποδήλατο είναι από τους λίγους λόγους για τους οποίους είμαι ικανός να κάνω εσωτερική μετανάστευση. Έχω βίτσιο με τις βόλτες. So far βολεύομαι περπατώντας αλλά καβάλα σε ένα ποδήλατο είναι ακόμα καλύτερα. Ζηλεύω τους λίγους που έχουν τα guts να το επιχειρούν. Και ζηλεύω ακόμα περισσότερο αυτούς που ζουν σε πόλεις φιλικές για ποδήλατο.

6 Comments:

  • Ζω στη Βιέννη, πόλη μάλλον φιλική προς τους ποδηλάτες, αλλά προσωπικά τους θεωρώ επικίνδυνους για την κυκλοφορία. Ίσως γιατί δεν είμαι και καμιά οδηγάρα...
    Στην Αθήνα πάντως, είναι η υπόλοιπη κυκλοφορία επικίνδυνη για τους ποδηλάτες! Ξανασκέψου το πριν αποφασίσεις να το επιχειρήσεις!

    By Blogger 3 parties a day, at 6:54 PM  

  • Αρχισε να μαζεύεις τις βαλιτσούλες σου για εσωτερική μετανάστευση. Ποδηλατόδρομο έχει η Καρδίτσα και η Λάρισα. Οποιος δε κλείσει τον δρόμο στα ποδήλατα παρκάροντας, ο Δήμαρχος τον ταράζει στο πρόστιμο.

    Για την Αθήνα δεν το βλέπω να γίνεται, ίσως πρός Αεροπαγίτου, Λομπαρδιάρη, Φιλοπάππου να ήταν εφικτό..αλλά ώσπου να υλοποιηθεί θα έχεις γίνει παπούς!

    By Blogger Marina, at 7:39 PM  

  • Όταν μετακόμισα στην Κηφισιά, δοκίμασα να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά για 2 μήνες.

    Εγκατέλειψα πριν με φάνε λάχανο.

    Αν έχεις αυτοκτονικές τάσεις και δεν βρίσκεις τον τρόπο, δοκίμασέ το.

    By Blogger andy dufresne, at 12:54 AM  

  • @ 3 parties a day, andy
    Ακριβώς επειδή είναι επικίνδυνο να οδηγείς ποδήλατο στην Αθήνα είναι που με πιάνει το παράπονο.

    @marina
    Καρδίτσα ε; Τίποτα σε παραθαλάσιο δεν παίζει;

    By Blogger Alitovios, at 6:29 AM  

  • Υπάρχει και η Υδρα που δεν επιτρέπει παντός είδους τροχοφόρα, ποδήλατα όμως επιτρέπονται

    By Blogger Marina, at 3:18 PM  

  • Και ο Βόλος μια χαρά είναι για ποδήλατο :)

    (τώρα ανακαλύπτω το blog σου, γι αυτό και σου'ρχεται comment σε τόσο παλιό ποστ)

    By Blogger Ilektra, at 11:27 PM  

Post a Comment

<< Home