Είμαι μικρός και μαθαίνω τον κόσμο

Wednesday, June 25, 2008

Μηχανοκίνητα διλλήματα

Αυτό;



ή αυτό;


Tuesday, June 24, 2008

Γιατί δεν γουστάρω τον Ρεχάγκελ

Γιατί μετά από εφτά χρόνια σε αυτή τη χώρα εξακολουθεί να μη μιλάει λέξη ελληνικά. Αυτό δείχνει πολλά, καθόλου κολακευτικά για εμάς και πολύ περισσότερο γι αυτόν. Και μην ακούσω μαλακίες πως έχουμε δύσκολη γλώσσα. Τα ελληνικά είναι σίγουρα δύσκολα αλλά για να τα γράψεις κι όχι για να τα μιλήσεις. Προφορικά είναι όσο δύσκολα είναι τα γερμανικά όπως και κάθε άλλη γλώσσα.

Ο παππούς μας έχει λίγο πολύ γραμμένους στα ζαρωμένα παπάρια του. Αν δεν ήμασταν μπανανία θα του είχαμε πει να πάρει τον πούλο όχι για τα αγωνιστικά αποτελέσματα της ομάδας αλλά γιατί πολύ απλά δεν μας σέβεται. Επειδή όμως είμαστε μπανανία τα ξεπερνάμε αυτά αρκεί να μπει η μπάλα στο πλεχτό.

Friday, June 20, 2008

Φιλελεύθερη Συμμαχία - Μούγκα στη στρούγκα

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έβγαλε λέει ανακοίνωση για τις μίζες της
Siemens. Γιατί ρε γάτοι τόσο καιρό δεν βγάζατε και μια ανακοίνωση να
μας ενημερώσετε πως κατά τη γνώμη σας θα λυθεί το θέμα της ακρίβειας;
Γιατί το μοντέλο του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς δεν βλέπω
να δουλεύει και πολύ καλά.

Κι επίσης εσείς που κόβεστε για τον κρατικό παρεμβατισμό γιατί τόσο
καιρό δεν διαμαρτύρεστε για την κάλυψη που προσφέρει η Ευρωπαϊκή
Κεντρική Τράπεζα σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα που 'χουν βαρέσει
κόκκινο;

Friday, June 13, 2008

Μποϊκοτάζ στο γάλα – Πάρτο αλλιώς

Τώρα που τελειώνει το μποϊκοτάζ στο γάλα είπα να γράψω μερικές σκέψεις. Καλύτερα τώρα που τελειώνει κι όχι στην αρχή γιατί αν ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του όσο διαρκούσε η ενέργεια τελικά κανείς δεν θα συμμετείχε. Έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα όλοι έχουμε άποψη.

Πιστεύω πως μια βδομάδα μποϊκοτάζ είναι άνευ ουσίας γιατί το γάλα δεν πάει χαμένο. Ποιος θα κλαίει για τα χαμένα γάλατα ρώταγε ένας βλόγερ; Κανείς. Το γάλα δεν πρόκειται να πάει χαμένο. Θα το κάνουν παγωτό, τυρί, γιαούρτι ή τέλος υψηλής παστερίωσης. Στον κώλο τους πάντως δεν πρόκειται να το βάλουν.

Από την άλλη υπάρχουν και μαγαζιά όπως η ΦΑΓΕ η οποία έχει πάψει να παράγει φρέσκο γάλα. Έχει αυτά τα γάλατα υψηλής παστερίωσης τα οποία διατηρούνται ενάμιση μήνα μετά την παραγωγή τους. Επομένως χέστηκε η Φάγε αν εμείς δεν αγοράσουμε γάλα για μια βδομάδα. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα.

Για μένα το μποϊκοτάζ για να έχει νόημα πρέπει να στοχεύει μια συγκεκριμένη επιχείρηση. Τη Δέλτα, λέγε με Vivartia, για παράδειγμα. Γιατί τη Δέλτα; Γιατί είναι η μεγαλύτερη κι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά φρέσκου γάλακτος. Τι διαφορά έχει θα μου πείτε αν κάνουμε μποϊκοτάζ σε μία μόνο επιχείρηση; Μεγάλη. Και εξηγούμαι.

Πρώτον μπορούμε να αγοράζουμε μια χαρά κι ωραία γάλατα άλλων επιχειρήσεων. Το οποίο με απλά λόγια σημαίνει πως δεν θα το στερηθούμε. Το οποίο με τη σειρά του σημαίνει πως είναι εφικτό να μιλάμε για ένα μποϊκοτάζ διαρκείας, ας πούμε ένα δίμηνο ή μέχρι το τέλος καλοκαιριού. Γιατί το να συζητάμε για ένα δίμηνο μποϊκοτάζ σε όλα τα γάλατα είναι ανεδαφικό. Ένα δίμηνο μποϊκοτάζ σε μια επιχείρηση σαν τη Δέλτα είναι αρκετό για να τους πάει πίπα κώλο κι εμπλοκή που λέγαμε στο στρατό.

Αν η Δέλτα έπαιρνε το μήνυμα κι αποφάσιζε να μειώσει τις τιμές του γάλακτος αυτομάτως θα ακολουθούσαν όλες οι επιχειρήσεις. Πιστεύω πως όταν θες να χτυπήσεις μια αγορά στοχεύεις τον ηγέτη. Όταν αυτός γονατίσει, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Το μόνο καλό από αυτή την ιστορία είναι πως καταλάβαμε επιτέλους πως δεν είναι και τόσο δύσκολο να οργανωθούμε ως καταναλωτές και να πάψουμε να είμαστε οι μαλάκες της ιστορίας. Δεν είναι και λίγο αυτό. Ελπίζω κι εύχομαι στον επόμενο τόνο να κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό. Διαλέγουμε μια μεγάλη επιχείρηση και τους κόβουμε το βήχα. Απλά πράγματα.

Τώρα επειδή εκεί έξω μερικοί μπορεί να είναι ανανεωτικοί βάζελοι και να ζορίζονται να κάνουν μποϊκοτάζ στη Δέλτα λόγω Βγενόπουλου, υπάρχει και η Φάγε. Τα ίδια σκατά είναι κι αυτοί.

Tuesday, June 10, 2008

Γυναίκες

Οι γυναίκες...

... κάνουν piercing
... κάνουν τατουάζ σε διάφορα σημεία του σώματος
... γεννάνε είτε κανονικά είτε με καισαρική
... κάνουν λιποαναρρόφηση
... τρυπάνε τις κοιλιές τους και βάζουν σιδερικά
... βάζουν δαχτυλίδια στο στομάχι για να αδυνατίσουν
... βάζουν σιλικόνη στα βυζιά
... κάνουν lifting
... κάνουν αποτρίχωση
... βγάζουν τα φρύδια τους
... τρυπάνε τα αυτιά τους

και κατά τα άλλα άμα τους πεις να τις πηδήξεις από τον κώλο σου λένε πονάει...