Είμαι μικρός και μαθαίνω τον κόσμο

Monday, March 31, 2008

Βάλτε τη Νικολούλη να βρει τους γαύρους

Ότι και να πούμε για το χτεσινό λίγο θα είναι. Κι επειδή δεν ξέρω και πολλά από μπάλα δεν θα το ρίξω στις βαθυστόχαστες αναλύσεις. Δεν πιστεύω βέβαια πως η διαφορά των δύο ομάδων δικαιολογεί το χτεσινό σκορ. Απλά η μπάλα, όπως και σχεδόν τα πάντα στη ζωή, είναι θέμα ψυχολογίας. Χτες ο γαύρος είχε τη χειρότερη ψυχολογία ομάδας που κατέβηκε σε ντέρμπι την τελευταία εικοσαετία, είχαν αποκοιμηθεί όλοι στην αυταρέσκεια τους. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Εξάλλου καθαρά και μόνο λόγω ψυχολογίας πριν τέσσερα χρονάκια σηκώσαμε την κούπα στο ευρωπαϊκό.


Απλά πράγματα. Μην αρχίσουμε τώρα τα καφριλίκια πως δήθεν έχουμε πολύ ανώτερη ομάδα και πως ο Ολυμπιακός είναι για τα πανηγύρια. Το πρόβλημα στον Ολυμπιακό δεν είναι ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες. Το πρόβλημα είναι η αλαζονεία του προέδρου τους που πίστεψε πως επειδή πλήρωσε κι έφερε δυο-τρεις παικταράδες αυτομάτως έγινε καλύτερη ομάδα από την Τσέλσι κι έπρεπε με το έτσι θέλω να πάει και να πάρει διπλό στο Λονδίνο. Κι επειδή κανείς δεν έχει τα αρχίδια στον Ολυμπιακό να τα βάλει με τον Κόκαλη έπρεπε να την πληρώσει ο Λεμονής για να μην ξυπνήσει κανείς την προεδράρα. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς πως υπήρχε περίπτωση ο γαύρος να φάει τέσσερα γκολ με τον Λεμονή στον πάγκο. Εγώ πάντως όχι.


Τεσπα, κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Βέβαια επειδή στον Ολυμπιακό θεωρούν τα πρωταθλήματα και τις νίκες δεδομένες θα τους πάρει λίγο περισσότερο χρόνο να χωνέψουν την τεσσάρα. Μπορούν όμως να το δουν κι από τη θετική του πλευρά, την έφαγαν από εμάς την τεσσάρα κι όχι από τον βάζελο.


Εμένα το πρόβλημα μου είναι πως έχουν εξαφανιστεί όλοι οι φίλοι και γνωστοί γαύροι. Τουλάχιστον άμα ήταν 2-0 το παιχνίδι θα ήταν μικρότερη η ντροπή και θα μπορούσαμε να κάνουμε λίγη καζούρα. Τώρα δεν σηκώνει κανείς τηλέφωνο, η μέρα είναι σαν αργία.


Που είναι τώρα η προπονητάρα ο Φερέρ να μας πει για τη χαμηλή ποιότητα των ποδοσφαιριστών του κι άλλες τέτοιες πίπες. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος αλλά επιτέλους ας αρχίσουμε κάποια στιγμή να παίζουμε μπάλα της προκοπής. Το χτεσινό ήταν τόσο απόλυτο που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πως την τελευταία εφταετία η ομάδα δεν παίζει μπάλα. Αι σιχτίρ επιτέλους ρε μαλάκες.